Krokety v zelenině

Suroviny (4 porce):

200 g mletého hovězího a 200 g mletého vepřového masa

100 g cibule

1 a ½ rohlíku

1 vejce

20 g hladké mouky

40 g oleje

100 g žluté a 100 g zelené papriky

80 g sterilované okurky

½ jablka

40 g rajčatového protlaku

40 g hrášku

sůl, pepř, sladká mletá paprika

Postup:

Rohlík zvlhčíme vodou, po prosáknutí vymačkáme a zamícháme do připraveného mletého masa. Přidáme vejce, ½ na jemno nakrájené cibule, mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.

Z hladké směsi uděláme tenké válečky (krokety), které zvolna opečeme na oleji. Opečené vyjmeme, přidáme zbylou část cibule, tentokrát nakrájenou na kolečka, poprášíme mletou paprikou. Krátce osmahneme, aby nám paprika nezhořkla, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou papriku a jablko, kečup, hrášek, zalijeme vodou a vše krátce podusíme. Přidáme krokety, prohřejeme a podle chuti dosolíme a opepříme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Jedna porce obsahuje: 1 537 kJ, 367 kcal, 24 g bílkovin, 20 g tuků, 24 g sacharidů, 143 mg cholesterolu, 3,2 g vlákniny


Kontakt

Územní Organizace Svazu diabetiků ČR Vimperk

František Svoboda
Nerudova 267
Vimperk
385 01


+420723062783
+420607586942
číslo účtu: 240631004/0300