Krokety v zelenině
Suroviny (4 porce):
200 g mletého hovězího a 200 g mletého vepřového masa
100 g cibule
1 a ½ rohlíku
1 vejce
20 g hladké mouky
40 g oleje
100 g žluté a 100 g zelené papriky
80 g sterilované okurky
½ jablka
40 g rajčatového protlaku
40 g hrášku
sůl, pepř, sladká mletá paprika
Postup:
Rohlík zvlhčíme vodou, po prosáknutí vymačkáme a zamícháme do připraveného mletého masa. Přidáme vejce, ½ na jemno nakrájené cibule, mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
Z hladké směsi uděláme tenké válečky (krokety), které zvolna opečeme na oleji. Opečené vyjmeme, přidáme zbylou část cibule, tentokrát nakrájenou na kolečka, poprášíme mletou paprikou. Krátce osmahneme, aby nám paprika nezhořkla, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou papriku a jablko, kečup, hrášek, zalijeme vodou a vše krátce podusíme. Přidáme krokety, prohřejeme a podle chuti dosolíme a opepříme.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Jedna porce obsahuje: 1 537 kJ, 367 kcal, 24 g bílkovin, 20 g tuků, 24 g sacharidů, 143 mg cholesterolu, 3,2 g vlákniny
Kontakt
Územní Organizace Svazu diabetiků ČR VimperkFrantišek Svoboda
Nerudova 267
Vimperk
385 01
+420723062783
+420607586942
číslo účtu: 240631004/0300